top of page

Waarom Fietsen?


Fietsen is niet alleen een geweldige manier om de omgeving te verkennen, maar het heeft ook tal van voordelen voor je gezondheid. Hier zijn 10 redenen waarom fietsen goed is voor je gezondheid:

  1. Verhoogt de cardiovasculaire gezondheid: Fietsen is een uitstekende cardiovasculaire oefening die de hartspier versterkt en de bloedstroom verbetert.

  2. Versterkt spieren: Fietsen is een vorm van lichaamsbeweging die de spieren in de benen, billen en buik versterkt.

  3. Verbetert de bloedcirculatie: Fietsen stimuleert de bloedsomloop, wat kan helpen om zwelling en pijn te verminderen.

  4. Helpt gewicht te beheersen: Fietsen is een geweldige manier om calorieën te verbranden en kan helpen bij het handhaven van een gezond gewicht.

  5. Vermindert stress: Fietsen is een vorm van lichaamsbeweging die het lichaam kan helpen ontspannen en de geest kan kalmeren.

  6. Verbetert het evenwicht: Fietsen vereist balans en coördinatie, en regelmatig fietsen kan helpen om het evenwicht te verbeteren.

  7. Verbetert de spijsvertering: Fietsen kan helpen bij de spijsvertering en de darmfunctie verbeteren.

  8. Vermindert de kans op ziektes: Regelmatig fietsen kan helpen om het risico op ziektes zoals diabetes, hartaandoeningen en obesitas te verminderen.

  9. Verbetert de slaapkwaliteit: Fietsen kan helpen om beter te slapen en kan bijdragen aan een gezond slaappatroon.

  10. Verbetert de algehele gezondheid: Fietsen kan bijdragen aan een algemeen gevoel van welzijn en kan helpen om de mentale en fysieke gezondheid te verbeteren.

Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen is er nu Fietsmaatjes Breda. Bij Fietsmaatjes Breda is het mogelijk samen met een ervaren vrijwilliger, op een elektrische duofiets een rondje in het buitengebied te doen of de binnenstad fietsend te bekijken.


Boek nu een proefrit via onze website:

Comments


bottom of page