top of page

Vrijwilligers op een duofiets kunnen kinderen of kleinkinderen zijn

Met vader of opa die Alsheimer heeft gaan fietsen! Alleen de aanwezigheid van een duo fiets doet in dit geval wonderen. Hij kan dan met je kletsen en intussen gezond bewegen . En je moeder of oma die mantelzorger is, heeft dan even tijd voor zichzelf.


Met je vader die alzheimer heeft gaan fietsen is eigenlijk twee vliegen in een klap. Voor hem is het goed om te bewegen en voor moeder is het ook prettig als ze even tijd voor zichzelf heeft. Op andere momenten moet moeder hem toch altijd in de gaten houden. Alzheimer pakt je alles af. Auto rijden mag niet meer en ook zelfstandig fietsen zit er niet meer in. Hij zit maar thuis, de hele dag te zitten. En hij stelt heel veel vragen.
Op de fiets kan hij lekker zijn verhaal doen. Tegelijkertijd komt hij nog eens ergens. Zo kun je ook nog eens daar komen waar je arbeidsverleden gelegen is of waar je vroeger eens gewoond hebt


De zojuist in het leven geroepen stichting biedt deze mensen die niet meer kunnen fietsen, een mogelijkheid aan om samen met een vrijwilliger, kind of kleinkind te fietsen op een duo fiets met elektrische ondersteuning. Zij hoeven zelf niet eens te fietsen, maar kunnen genieten van het buiten zijn en de beweging.


Neem contact op via: info@fietsmaatjesBreda.nl

Comments