top of page

Samen lekker fietsen, ook voor U!

GASTEN

U houdt van fietsen maar door omstandigheden gaat dat niet (meer).


Zeker als de zon schijnt lijkt het u heerlijk om nog eens een tochtje te maken in uw directe omgeving. Om nog eens oude bekende plekjes op te zoeken, waar u vroeger veel kwam; of genietend door de polder naar Molenschot of Dorst te rijden. Of een stukje door Bavel, Ulvenhout of Breda om te zien hoe de nieuwbouw eruit ziet; of door het Mastbos of het Ulvenhoutse bos om te genieten van de natuur.
Met Fietsmaatjes Breda kunt u op korte termijn als GAST samen met een vrijwilliger gaan fietsen op onze duofiets. U zit dan naast elkaar op een comfortabele stoel. De duofiets heeft een elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt en waarbij u als gast in uw eigen tempo kunt meetrappen, als u dat wilt. De duofiets is erg stabiel en veilig voor iedereen.


Zeker als de zon schijnt, lijkt het heerlijk om regelmatig nog eens een tochtje te maken in de omgeving. Wij vragen van onze gasten een kleine vergoeding van € 5. per rit of € 20 voor een 5 rittenkaart. Dit bedrag wordt besteed aan het onderhoud van de fietsen, zodat deze een lange tijd kunnen meegaan.

Wilt u meedoen of het gewoon een keer gratis uitproberen? Mail dan uw naam, adres en telefoon naar info@fietsmaatjesbreda.nl


U kunt ook via de website www.fietsmaatjesbreda.nl een deelnameformulier downloaden, (laten) invullen, scannen en als bijlage meesturen naar het hiervoor genoemde e-mailadres. De coördinator (vrijwilligers en gasten) van fietsmaatjesbreda neemt dan contact met u op voor uitleg en intake.


We zorgen er wel voor dat de coronamaatregelen in acht worden genomen.


VRIJWILLIGERS

Fietst u graag in onze mooie omgeving en wilt u iemand anders die graag wil fietsen maar dit niet (meer) zelfstandig kan, hier ook van laten genieten?


Ook voor u, als potentiële vaste vrijwilliger, staat de duofiets klaar om samen met een gast een gezellige rit te maken. Uit ervaringen landelijk blijkt dat vrijwilligers hier net zo veel plezier aan beleven als onze gasten.


U kunt zich aanmelden voor bijvoorbeeld een dagdeel per week of per twee weken. De coördinator neemt met u contact op voor uitleg en instructie. U begint vanzelfsprekend met een gedegen instructie voordat u op pad gaat met de kostbare gast en fiet. Uiteindelijk bepaalt u, vrijwilliger, hoe vaak en wanneer u gemiddeld fietst, Meldt u aan via et e-mailadres ton@fietsmaatjesbreda.nl of via genoemde website.


Als u met een bepaalde vaste gast (familielid of kennis) wilt fietsen, dan kunt u dat aangeven op het formulier. Heeft u geen vaste gast dan wordt gekeken naar een geschikte kandidaat om mee te gaan fietsen.

Comments


bottom of page