top of page

Een prima manier om zorg en welzijn uit te breiden

Bij huisbezoek komen hulpverleners mensen tegen die eenzaam zijn en niet mobiel. Voor deze mensen kan het project FietsenmaatjesBreda echt iets zijn. Aan de andere kant kom je mensen tegen die graag een maatje willen zijn. Zo kan je iets geven aan een ander en dat maakt ook gelukkig. Iemand die bijvoorbeeld afgekeurd is en niet meer werkt maar wel kan fietsen, kan zo toch iets den voor mensen die dat nodig hebben en daar blij van worden. Zo werkt het project aan twee kanten.

Alleen de aanwezigheid van een duo fiets doet al wonderen. Mensen gaan lachen en worden vrolijk als er een duo fiets langsrijdt. Iedereen wordt er blij van. We zouden niet weten wat er negatief aan is.

De zojuist in het leven geroepen stichting biedt mensen die niet meer kunnen fietsen, een mogelijkheid aan om samen met een vrijwilliger te fietsen op een duo fiets met elektrische ondersteuning. Zij hoeven zelf niet eens te fietsen, maar kunnen genieten van het buiten zijn en de beweging. Op de fiets bij Fietsmaatjes zit je naast elkaar en dat maakt het praten en het om je heen kijken een stuk aangenamer. En als je niet wilt praten, is dat ook goed. Want een rit op de fiets moet vooral gemoedelijk en ongedwongen zijn.Comentarios


bottom of page