top of page

Een prima manier om te blijven deelnemen aan de maatschappij

De zojuist in het leven geroepen stichting biedt mensen die niet meer kunnen fietsen, een mogelijkheid aan om samen met een vrijwilliger te fietsen op een duo fiets met elektrische ondersteuning. Zij hoeven zelf niet eens te fietsen, maar kunnen genieten van het buiten zijn en de beweging. Op de fiets bij Fietsmaatjes zit je naast elkaar en dat maakt het praten en het om je heen kijken een stuk aangenamer. En als je niet wilt praten, is dat ook goed. Want een rit op de fiets moet vooral gemoedelijk en ongedwongen zijn.

Mee trappen hoeft niet. De een fietst en de ander kan mee trappen. Dat is prettig want je hebt dus altijd hetzelfde tempo. Als je bijvoorbeeld met iemand wandelt die achter een rollator loopt, moet je het tempo aanpassen. Dat kan irriteren.

Fietsmaatjes is door het bewegen niet alleen goed voor het lichaam maar is ook geestelijk goed voor de deelnemers. Door te bewegen kunnen er goede gesprekken ontstaan. Gesprekken met mensen met wie je normaal gesproken niet in aanraking komt. Dat kunnen allerlei verschillende mensen zijn van jong tot oud. Maar je kan ook een kleinkind van 18 met oma of opa van 80 laten fietsen. Voor jongeren is dat best wel stoer.Comments


bottom of page